Skin Gourmet gaat verder dan alleen huidverzorging: Iedere aankoop draagt bij aan het weerbaarder maken van de Ghanese samenleving.
Ontmoet Violet

Violet heeft in 2014 Skin Gourmet opgericht. Het is allemaal begonnen met dat zij droge lippen had door ‘Harmattan’, de Afrikaanse verschroeiende wind. Bij de apotheek hadden ze niets wat hielp en Violet realiseerde zich dat de meeste verzorgingsproducten niet de gewenste werking hadden. Ze begon daarom haar eigen Shea butter te maken. Binnen drie dagen waren haar lippen geheeld. Dit heeft haar geinspireerd om een natuurlijke productlijn te creëren.  Met een klein startkapitaal is Skin Gourmet uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf.

SHOP NU
Ons team

Ons team bestaat voor 75% uit vrouwen en bijna allemaal zijn zij onder de 35 jaar. Ons team is ontzettend hecht en de sfeer op ons hoofdkantoor in Ghana is altijd vol vrolijke energie. Iedereen in ons team is even belangrijk en onmisbaar. Binnenkort zullen we iedereen introduceren. Onze producten halen we uit de communities in Ghana. Met onze productie helpen we de Ghanese community groeien door alleen lokaal te kopen. We zorgen ervoor dat iedereen een eerlijk loon krijgt en helpen daarnaast de boeren met een educatieprogramma.  Hiermee leren de boeren hoe ze op een duurzame en efficiente manier hun gewassen kunnen laten groeien. Ook wordt ons productieproces geheel uitgevoerd in onze community waardoor er werkgelegenheid wordt gecreëerd. Al onze producten zijn handgemaakt in Ghana.

  • Onze missie

    ''Developing people- one jar at a time''. Met onze producten willen we bijdragen aan een betere wereld en terug naar de basis van huidverzorging. Daarom bevatten onze producten niet anders dan pure en natuurlijke ingrediënten. Wat we gebruiken van moeder natuur, planten we altijd weer terug, om zo de balans van de natuur te bewaken.

  • Visie

    In de wereld van huidverzorging kunnen nog veel stappen gemaakt worden. Wij willen een voorbeeld zijn in hoe producten op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd kunnen worden, zonder dat we hoeven in te leveren op de kwaliteit. Zo krijgt niet alleen jouw huid en haar de beste behandeling, maar iedereen die bij het maakproces betrokken is.

Onze producten

Al onze producten komen uit Ghana. Hier worden de ingrediënten geoogst en verwerkt tot de heerlijke skin care die je van ons gewend bent. We gebruiken alleen de allerbeste ingrediënten en gebruiken geen synthetische stoffen. De producten zijn koudgeperst. Onze olien kunnen door wisselende temperaturen veranderen van kleur en/of structuur. Geen zorgen, dit doet geen afbraak aan de houdbaarheid en werking van het product.

People over profit
Met onze producten dragen we bij aan de ontwikkeling van onze communities. We zorgen ervoor dat iedereen een eerlijk loon krijgt en werken samen met lokale goede doelen.
Duurzaam
Wij kweken in harmonie met de natuur, we gebruiken geen pesticiden en planten terug wat we oogsten. Hierin houden we rekening met de seizoenen en behouden we de biodiversiteit van ons land.
Gemaakt in Ghana
Al onze producten zijn handgemaakt in Ghana, waar ook ons hoofdkantoor zit. Op deze manier hebben we zicht op de productie en weten we zeker dat alles onder eerlijke omstandigheden gemaakt wordt.
RAW
Al onze producten zijn ongeraffineerd. De geuren en kleuren die je in onze producten tegenkomt, komen rechtstreeks uit de natuur.
PURE
Alle producten zijn puur-natuur, het grootste deel van de producten is zelfs eetbaar. Doordat er alleen natuurlijke ingrediënten in onze producten verwerkt zijn, is het voor iedereen veilig te gebruiken.
WILD
Onze ingrediënten zijn te vinden in de wilde Ghanese natuur.
SCROLL UP